Nieuws en digitale Media

De komst van nieuwe diensten zoals Periscoop en Facebook live betekent dat het video-geactiveerde internet nu vaak de eerste poort is van vragen om groots opgezette nieuwsberichten, zoals de aanvallen in Parijs en Brussel.

 

De opkomst van online video & nieuwsberichten platformen.

Elk jaar zien we nieuwe bewijzen voor de exponentiële groei van video nieuwsberichten sites, die via het internet worden gedistribueerd en projecties van verdere stijgingen in de toekomst .

Een groot deel hiervan heeft betrekking op de opkomst van de Over-the-top’ vermaakinhoud van Netflix en Amazon, dat is in wezen een nieuwe manier om televisie op afroep te leveren.

Maar we zien ook een nieuw soort televisie ontstaan van ‘native’ video die is gemaakt voor het web zelf.

Deze inhoud heeft de neiging om kort te zijn en wordt gecreëerd door digitale omroepen en uitgevers, gespecialiseerde digitale merken, agentschappen en bedrijven, of zelfs door eender welke individu met de wens om dat te doen.

Smartphones en tablets met high-definition schermen stellen consumenten in staat om nieuwsvideo’s te bekijken 24/7 per dag.

 Terwijl on-board camera’s, apps en eenvoudige bewerkingssoftware de barrières hebben verlaagd om digitaal te kijken of te ontwerpen.

Tegelijkertijd is de bandbreedte goedkoper en overvloediger geworden en de kosten van mobiele data-abonnementen in veel landen dalen enorm.

In het afgelopen jaar hebben met name de sociale netwerken zoals Twitter en Facebook deze trends omarmd met nieuwsfeeds, die zich vullen met nieuws-video’s, met uitzonderlijke niveaus van opzettelijke en toevallige blootstelling aan deze nieuwe autochtone formaten.

De videoconsumptie van Facebook is het afgelopen jaar met 75% gestegen tot 8 miljard euro met een dagelijkse videoweergave;

meer dan 1,5 miljoen kleine bedrijven plaatsten een video (of een videoadvertentie) op Facebook dagelijks.

Deze ontwikkelingen vallen samen met de eerste daling van het aantal kijkers van tv-nieuws na decennia van ononderbroken groei.

Verder is er Facebook’s native speler met autoplay-functionaliteit, die heeft geholpen om de achterstand op Youtube in te halen.

DutchEnglishFrenchGermanItalianSpanish