Social Media Ads

Voor social media managers wordt het steeds lastiger om hun organische content op te laten vallen. Dit komt mede door de recente algoritme updates van Facebook en Instagram

 

Hier speelt Facebook natuurlijk meteen op in door nog meer verschillende typen advertenties te introduceren. Door gebruik te maken van deze advertenties is het nog steeds mogelijk om uw gewenste doelstellingen te behalen.

 

Bent u al bekend met de verschillende opties binnen de sociale netwerken zoals Facebook, Instagram, LinkedIn en Twitter? Wij leggen u de belangrijkste vormen van social advertising aan u uit.

Link advertentie

De titel verklapt het al: met deze advertentie is je doelstelling het genereren van clicks op de link die in de ad staat. Deze ads leiden veelal naar bijvoorbeeld blog artikelen of een landingspagina op uw website.

Dit type ad is specifiek bedoelt voor het genereren van verkeer. Wanneer u conversies wilt behalen raden wij u aan om voor een andere social advertising type te kiezen.

 

 

Video advertentie

Een video advertentie kunt u inzetten wanneer u op een opvallende manier aandacht wilt vragen voor uw merk of producten. De kans is namelijk groter dat de bezoeker blijft hanger bij een video dan bij een statische afbeelding.

Vaak wordt deze type ad ingezet voor naamsbekendheid acties, speciale (kortings) acties of om een nieuw product te introduceren.

Promoted post

Deze vorm van adverteren op Facebook is net wat anders dan de overige opties. Een promoted post is namelijk een ‘normale’ post op uw tijdlijn die u pusht naar uw volgers.

 

S

impel gezegd betaal je dan om er voor te zorgen dat al je volgers je post zien. Je zou een post kunnen pushen omdat het anders verdwijnt in het algoritme van Facebook en je organische post niet het bereik genereert wat je graag zou willen.

Omdat deze ad er als een organische post uit ziet komt deze vorm van social advertising het minst pushy over.

Carrousel advertentie

Wanneer u een carrousel gebruikt kunt u binnen één advertentie meerdere afbeeldingen tonen. De gebruiker kan simpelweg door de afbeeldingen heen scrollen.

Het voordeel van deze vorm van adverteren is dat je meerdere producten kunt tonen, of zelfs kunt laten zien hoe een product werkt. Wat we ook steeds vaker zien is dat de losse afbeeldingen design-wise in elkaar overlopen

.

 

Actie advertentie

Wanneer uw social media gebruikers wilt aansporen om een actie te ondernemen zoals een aankoop of een registratie dan is deze vorm van social advertising het meest geschikt.

Deze ads geven urgentie om meteen door te klikken naar een op conversie ingerichte pagina.

Dit type advertentie bevat een duidelijke call-to-action en zijn bedoelt voor social media gebruikers die al bekend zijn met uw producten en/of diensten.

DutchEnglishFrenchGermanItalianSpanish